Dakreparatie

Dakreparatie en dakonderhoud aan platte en hellende daken

Wij repareren zowel platte als hellende daken en voeren op gezette tijden onderhoud uit aan dit type daken. U kunt ons zowel als particulier als ondernemer benaderen voor kleinere reparaties of een uitgebreide onderhoudsinspectie. Zo houdt u uw dak in goede conditie en voorkomt u problemen in de toekomst. Wij doen onderhoud aan bitumendaken, pannendaken maar ook bijvoorbeeld zinken en koperen daken. Wij controleren dakopstanden, hemelwaterafvoeren en tal van andere belangrijke bouwkundige en installatietechnische dakonderdelen.

Dakonderhoud en reparatie van platte daken

Ons klimaat verandert en wordt steeds natter. Regenbuien worden heviger en dat is een extra reden om uw platte dak in goede conditie te houden. Hemelwaterafvoeren kunnen een hogere capaciteit nodig hebben om het water direct af te voeren. Heeft u een dak van bitumen of van EPDM of een dakterras waar een gebitumeerde laag onder zit, dan kunt u verwachten dat dit dak zo’n 15 tot 20 jaar meegaat. Toch kunnen er beschadigingen optreden aan de dakbedekking of kunnen afvoeren verstopt raken. Voor gebitumeerde daken is het verstandig om het dak op gezette tijden (minimaal om de vijf jaar) grondig te inspecteren. Zo kan gelijk worden gekeken of er plassen op het dak staan en waar mogelijk problemen kunnen ontstaan. Ook kunt u ons inschakelen om afschotlagen te repareren zodat regenwater weer snel wordt afgevoerd.

Dakreparaties en onderhoud aan hellende daken

Hoewel het risico van lekkage bij hellende daken substantieel lager is dan bij platte daken, kunnen dakpannen van hellende daken afwaaien en zullen aansluitingen met goten moeten worden gecontroleerd. Wij onderhouden en repareren zowel pannendaken als zinken en koperen daken. Ook daken gemaakt van leien of riet brengen wij weer in topconditie. U kunt ons zeker ook inschakelen voor de bouw van dakkapellen of het monteren van zonnepanelen op uw hellende dak alsmede alle installatietechnische werkzaamheden zoals de doorvoer van rookgasafvoeren.