Daklekkage

Snel van uw daklekkage af door efficiënte opsporing

U heeft een daklekkage maar weet niet waar het lek zit of wat eraan gedaan kan worden? Onze dakspecialisten komen graag bij u langs om de lekkage op te sporen en te verhelpen. Indien nodig zetten wij een professioneel bedrijf in dat met ultrasoon geluid of met thermografisch onderzoek de lekkage exact weet te lokaliseren. Maar meestal zijn dit soort onderzoeken helemaal niet nodig. Meestal geeft een natte plek op een plafond al genoeg indicatie waar de lekkage moet worden gezocht. Soms legt vocht of water een wat langere weg af voordat het binnen zichtbaar wordt. In dat geval wordt het opsporen van de lekkage echt een zaak van de specialist.

Gedegen bouwkundige kennis helpt bij het vakkundig repareren van uw dak

Onze dakdekkers hebben gedegen bouwkundige kennis en weten als geen ander lekkages op te sporen. Het kan gaan om een verkeerd uitgevoerde loodslabbe of een dampdoorlatende folie of bitumenlaag die gewoon niet meer voldoet, misschien zijn er een paar pannen losgewaaid en dekken ze elkaar niet meer goed af. Soms is het helemaal niet nodig om materiaal te verwijderen, vaak weten we al waar het fout gaat. Voor de wat moeilijker te traceren lekkages, zijn er andere methoden van onderzoek mogelijk.

De lekkage opsporen met thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek is één van de methodes om verborgen daklekkages op te sporen. Door warmtelekken in een dak te signaleren, kan gekeken worden waar mogelijke bouwfouten of koudebruggen te zien zijn door te kijken waar warmte uit het dak vandaan komt. Koudebruggen zijn bouwconstructies die slecht geïsoleerd zijn en dus meer risico geven op condensatie van vocht waardoor een lekkage kan ontstaan.

De lekkage opsporen met ultrasoon geluid

Een andere methode om lekkages op te sporen is door het plaatsen van een zender die ultrasoon geluid uitzend om daarna buiten te kijken of die ultrasone geluidsgolven ergens ontsnappen. Het is geen exacte methode voor het traceren van lekkages maar het geeft een indicatie. Bij Dakdekkers Amsterdam hebben wij goede contacten met gespecialiseerde bedrijven die dit soort onderzoek voor u kunnen verzorgen.