Dakbedekking

De juiste dakbedekking voor elk dak

Dakdekkers Amsterdam levert en onderhoud allerlei soorten dakbedekkingen voor platte daken. Wij maken gebruik van hoge kwaliteit bitumen en synthetische dakbedekkingsproducten die professioneel en veilig worden aangebracht. Voordat wij beginnen met het renoveren of opnieuw bitumeren van uw dak, maken wij eerst een grondige inventarisatie van uw wensen. Wilt u een goedkope doch kwalitatief uitstekende dakbedekking voor de eerstkomende 15 tot 20 jaar, er zijn heel wat soorten bitumen die dan voor uw dak in aanmerking komen. Maar ook als u een high-tec dak van EPDM wilt of een groendak kunnen wij u uiteraard van dienst zijn.

APP of SBS-dakbedekkingen laten leggen of onderhouden

Wij leggen en renoveren allerlei soorten bitumineuze dakbedekking. Het kan gaan om een plaatselijke reparatie van de dakbedekking of het volledig vernieuwen of opwaarderen met een betere isolatielaag. Bitumen komen in verschillende varianten en kwaliteitsoorten, de meest gebruikte bitumensoorten zijn evenwel APP en SBS. APP (Atactisch PolyPropyleen) is verwerkt met een elastische kunststof en is daardoor soepeler en beter bestand tegen temperatuursverschillen waardoor het risico op scheuren verkleind wordt. APP is ook zeer UV-stabiel en kan ook zonder een grindlaag prima worden gebruikt. SBS bitumenen (Styreen Butadieen Styreen) is minder UV-stabiel maar zeer elastisch en goed kleefbaar. Met dit type bitumen heeft u veel minder kans op scheurtjes maar u zult wel een grindlaag moeten aanbrengen omdat het materiaal minder goed tegen UV-straling kan. Over beide bitumensoorten kan worden overgeplakt of beter gezegd; gebrand.

EPDM-dakbedekkingen

EPDM (Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer) is in de fabriek geproduceerd synthetisch rubber. Dit type dakbedekking wordt niet ter plaatse aangebracht (gebrand) in stroken zoals APP en SBS, maar wordt vooraf exact op maat gesneden. Het voordeel van EPDM is dat het zeer elastisch is en zeer UV-stabiel. Het is bestand tegen allerlei micro-organismen en chemische substanties krijgen geen vat op deze dakbedekkingsvariant. Voor EPDM betaalt u per m2 dan ook wat meer maar het levert wel een zeer onderhoudsvrij dak op voor de eerstkomende 25 tot 30 jaar. EPDM dakbedekkingen zijn goed vergelijkbaar met PVC dakbedekkingen maar EPDM is geheel synthetisch.

Groendaken van Dakdekkers Amsterdam

In principe bestaan er twee soorten groendaken, daktuinen en vegetatiedaken. De meest gebruikte is echter het vegetatiedak omdat volwaardige daktuinen vaak te zwaar zijn voor de onderliggende constructie waardoor de bouwkosten voor dit type daken behoorlijk kunnen oplopen. Het vegetatiedak bestaat uit mossen en kleine vetplantjes en vergt een wortelbestendige dakbedekking en moet alleen in droge tijden bevochtigd worden. Een vegetatiedak biedt diverse voordelen; een betere isolatiewaarde van uw dak en betere UV-bestendigheid. Voor de aanleg van vegetatiedaken op bestaande daken is het zaak om het draagvermogen van het dak te laten controleren.